top of page

Candida

Het gistje Candida Albicans in je darmen verandert en groeit uit tot een schimmel. Dit kan gebeuren onder bepaalde omstandigheden. Stress, Antibiotica, de Pil, Suiker en andere toxines. Van een bewoner van je darmsysteem die geen problemen veroorzaakt, het vervult zelfs een nuttige functie bij de spijsvertering, gaat het woekeren naar een overgroei en veroorzaakt ernstige problemen.


Deze schimmel vormt ‘draden’ in je lichaam en wordt gevoed door suikers. Het begint in de darmen, maar als de darmflora verstoort raakt kan het in de darmwand kleine gaatjes maken en zo in de aderen komen. Lekke darm of leaky guts genaamd. Daarna ben je ‘vogelvrij’ want eenmaal in het bloed, kan het overal naar toe. Deze schimmel kan ontzettend veel klachten geven, van moe naar huidproblemen, van ‘niet goed’ kunnen slapen tot problemen met het zenuwstelsel.
 

Een eenvoudige test leert of men Candida in de spijsvertering heeft of niet; ’s Morgens na het opstaan, direct uit bed, dus niets eten of tanden poetsen, vul je een glas met water. Wacht tot het water stil in het glas staat en spuug er een kloddertje speeksel in. Wacht op wat er komen gaat; blijft het speeksel drijven, dan is er niets aan de hand, maar… Zie je witte ‘draden’ (soort tentakels) verschijnen die naar beneden groeien, of zakken de speekselresten naar de bodem van het glas, dan is het mogelijk dat je Candida hebt, op plaatsen waar het niet hoort.


Heb je dit alles niet, dan geen zorgen. Waarschijnlijk is je darmflora in orde. Biolithe kan met de Biofotonen Therapie op Candida Albicans testen en als het aanwezig is voor een oplossing zorgen door de Candida Albicans te behandelen. Behandelen zonder dieet! Wel met een kortdurende beperking van suiker!

 

bottom of page